Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων για 50.000 εργαζόμενους/μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, που υλοποιείται από τη Δ.ΥΠ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σε κάθε ωφελούμενο που θα ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις χορηγείται πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων. Ο ωφελούμενος θα λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης, 400 € (μικτά), με την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Όσοι υποβάλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί μέσω των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Προηγούμενο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΣΠΑ 2021-2027): Ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία. (Δείτε το video)
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας